Omdat wij met meerdere maatschappijen werken, kunnen wij uitsluitend een voorbeeld geven van de regels en voorwaarden. Daarom adviseren wij u nadrukkelijk altijd de polisvoorwaarden van de betreffende maatschappij goed door te nemen.

Voordat u uiteindelijk uw bromfiets/scooter W.A. Diefstal of All Risk (ook wel casco genoemd) gaat verzekeren, kunt u met onderstaande regels rekening houden.

Vergoeding reparatiekosten

Is uw scooter/bromfiets beschadigd maar niet total loss? Dan worden de reparatiekosten vergoed. Soms wordt voor slijtagegevoelige onderdelen, zoals de banden, uitlaat en accu, de uitkering verlaagd. Dit is natuurlijk afhankelijk van de mate van slijtage op het moment voor de schade. Deze slijtagekosten zijn gebruikskosten en hoeft de maatschappij niet te vergoeden. Dit is een algemene regel.

Schade niet laten repareren?

Als u de schade niet laat herstellen, dan vergoeden de meeste maatschappijen maar 75% van de vastgestelde reparatiekosten. Deze uitkering moet u dan ook zien als compensatie voor de waardevermindering door de schade.

Aankoopsituatie 1:
– U heeft de scooter/bromfiets tweedehands gekocht
– U bent niet de eerste eigenaar (let op met promotiemodellen) 

U krijgt maximaal de dagwaarde vergoed. Dit geldt voor diefstal of totaalschade. Ook al is uw voertuig pas 2 maanden oud. Is het schadebedrag hoger dan de dagwaarde, dan is de bromfiets/scooter total loss en krijgt u eveneens de dagwaarde vergoed.

Bepaling van de dagwaarde

Vergoeding:
de vastgestelde waarde van de bromfiets

De maximale vergoeding is:
de cataloguswaarde op uw polisblad

De minimale vergoeding is:
de dagwaarde van de scooter/bromfiets
Bij het bepalen van de de hoogte van de vergoeding kan er door de schade-expert rekening worden gehouden met eerdere beschadigingen die nog niet gerepareerd waren.

Aankoopsituatie 2:
– U heeft uw scooter/bromfiets nieuw bij een dealer/winkel gekocht
– U bent de eerste eigenaar (let op met promotiemodellen!)

Onderstaande regels met betrekking tot de nieuwwaarde-/afschrijvingsregeling gelden voor u.

Vaststelling van de waarde van de bromfiets

  • Binnen 3 jaar na aanschaf

De eerste 3 jaar na aankoop geldt er een afschrijvingsregeling. De waarde wordt binnen 36 maanden na aanschaf als volgt bepaald:

de oorspronkelijke cataloguswaarde min 1,5% voor elke maand (of gedeelte daarvan) dat uw bromfiets of scooter ouder is dan de aankoopdatum.

Total loss?
Als uw uw bromfiets / scooter jonger is dan 36 maanden op het moment van de schade en de reparatiekosten zijn hoger dan 2/3 van de vastgestelde waarde (1,5% per maand afschrijving), dan geldt veelal het volgende:

Vergoeding:
de door ons vastgestelde waarde van de bromfiets min de waarde van de restanten

U krijgt maximaal:
de cataloguswaarde op uw polisblad min de waarde van de restanten

U krijgt minimaal:
de dagwaarde van de bromfiets min de waarde van de restanten

 

  • Na 3 jaar na aanschaf

Na de 36e maand na aankoopdatum geldt de dagwaarderegeling

VERGOEDING ACCESSOIRES

Meestal vallen de helm en andere extra’s tot een gemaximeerd bedrag onder de dekking. Voor de helm wordt de vervangingswaarde uitgekeerd, zodat u een soortgelijke helm kunt kopen. Dit geldt ook voor sloten en eventuele andere spullen.

U kunt de hoogte van de verzekerde som voor accessoires opgeven in het offertescherm.

 

Bovenstaande dient als algemeen voorbeeld. De exacte polisvoorwaarden kunt u nakijken in het vergelijkingsscherm binnen onze berekeningsprogrammatuur. 

Vergoeding diefstal casco all risk

Voorbeeld afbeelding vergelijkingsscherm