“Verklaring Artikel 34” opsturen naar de RDW?

Verklaring artikel 34 WAM

Verzekeringsplicht bromfietsen

In Nederland zijn wij allemaal verplicht om onze motorvoertuigen te verzekeren tegen aansprakelijkheid. Dit is vastgelegd in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM).

De RDW voert controles uit of u aan deze wettelijke verplichting voldoet. Voldoet u niet aan deze verplichting dan is de kans groot dat u een boete ontvangt. Deze boete ontvangt u van het C.J.I.B en bedraagt inmiddels € 330,00.

MIJN BROMFIETS STAAT AL TIJDEN STIL

Dan kunt u het kenteken beter laten schorsen. U kunt online de schorsing bij de RDW aanvragen. Zolang het kenteken actief is, heeft u verzekeringsplicht.

RDW kenteken niet aangemeld

Mijn bromfiets/scooter was wel verzekerd!

Is uw bromfietsverzekering pas net ingegaan, of is er een bromfietswijziging geweest? Dan is de kans groot dat de maatschappij uw (nieuwe) kenteken en meldcode nog niet heeft doorgegeven aan de RDW. Doorgaans doen zij dit binnen enkele dagen, dus waarschijnlijk heeft de RDW dan net die controle gedaan.

HOE LOS IK HET OP?

Stuur ons de brief van de RDW per e-mail (een goed leesbare foto is voldoende!), fax of post door en wij zorgen ervoor dat de maatschappij de “verklaring artikel 34” voor u doorstuurt naar de RDW. Daarmee is het probleem opgelost. U zult geen boete ontvangen.

Mijn bromfiets is al tijden verzekerd

Dan heeft u waarschijnlijk een keer uw premie niet betaald. Dan heeft u helaas een probleem. Bij onbetaalde premies geeft geen enkele maatschappij een “Verklaring artikel 34” af.
De maatschappij stuurt u een aantal herinneringen. Wanneer zij na een maand de premie nog niet hebben ontvangen, dan vervalt de verzekering en zijn zij wettelijk verplicht uw kenteken af te melden bij de RDW. De boete bedraagt inmiddels al € 330,00 !! Betaal daarom altijd tijdig uw premie!

IK HEB DE PREMIE TE LAAT BETAALD

Wanneer u de premie alsnog betaalt, dus na een maand, dan gaat de dekking weer in 1 dag nadat de maatschappij uw premie heeft ontvangen. Er wordt geen “Verklaring artikel 34” afgegeven. Onder de boete van het C.J.I.B. komt u helaas niet meer uit. U heeft niet voldaan aan de verzekeringsplicht en dat is strafbaar. Hieronder leest u meer over het aanvechten van de boete / in beroep gaan tegen de boete. Dit dient u echter wel bij het C.J.I.B. te doen.

Boete CJIB aanvechten

Ik heb de boete al ontvangen | de boete aanvechten

MIJN BROMFIETS WAS OP DE PEILDATUM AL VERKOCHT

U kunt bezwaar maken bij het Centraal Justitieel Incassobureau. Met het vrijwaringsbewijs kunt u de boete aanvechten. Bezoek de website van het C.J.I.B. voor meer informatie.

IK HEB HET KENTEKEN LATEN SCHORSEN

U kunt bezwaar maken bij het Centraal Justitieel Incassobureau. Met het schorsingsbewijs kunt u de boete aanvechten. Bezoek de website van het C.J.I.B. voor meer informatie.