Nu ook de High speed E-bike / speed pedelecs verzekering op Goedkope-scooterverzekeringen.nl !
High speed E-bike verzekeren

Deze fiets met hulpmotor kan een maximale snelheid van 45 kilometer per uur bereiken. Daarom is voor deze elektrische fiets (e-bike) een bromfietsrijbewijs verplicht.

Omdat de snelheid van deze e-bike hoger ligt dan de snelheid van de reguliere e-bikes wordt er door de maatschappijen een ander tarief gehanteerd.

Bereken snel en eenvoudig de premie voor uw High speed e-bike.

Informatie Rijksoverheid.nl:

De high speed e-bike gaat met meetrappen maximaal 45 kilometer per uur. Vanaf 1 januari 2017 gelden voor de high speed e-bike de regels voor een bromfiets. Tot die tijd gelden de regels voor een snorfiets.

Typegoedkeuring high speed e-bike
Fabrikanten kunnen een high speed e-bike laten keuren als snorfiets. Bij de toelatingskeuring wordt nu nog alleen gekeken naar de constructiesnelheid zonder meetrappen. Is de constructiesnelheid bij een high speed e-bike maximaal 25 kilometer per uur? Dan kunnen fabrikanten en fietswinkels deze e-bike in Nederland verkopen als snorfiets, in plaats van een bromfiets.

Vanaf 1 januari 2017 wordt gekeken hoe hard een high speed e-bike kan als iemand meetrapt. De zogeheten maximale voertuigsnelheid bepaalt dan wat voor voertuig de high speed e-bike is voor de regelgeving. De high speed e-bike gaat met meetrappen maximaal 45 kilometer per uur. Daarom gaan dan de regels gelden voor een bromfiets.

High speed e-bikes zonder typegoedkeuring mogen niet op de openbare weg rijden.